Στο blog αυτό προσπαθούμε να προβάλλουμε όλα τα ορθόδοξα μοναστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα ανά περιοχή, να μάθουμε την μακραίωνη ιστορία τους, τις εικόνες και τα κειμήλια που έχουν αλλά και να γίνει ένας «τουριστικός οδηγός» για εκείνους που θέλουν να τα γνωρίσουν. Κάποια τα έχουμε ήδη επισκεφθεί και κάποια θα επισκεφθούμε στο μέλλον. Πέρα από τις γενικές πληροφορίες για την ιστορία και πορεία της κάθε Μονής, υπάρχει και η προσωπική άποψη και «ματιά» του συντάκτη από τις δικές του επισκέψεις στο μοναστήρι για το οποίο γράφει.

Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να «εξερευνήσουμε» τις γνωστές και άγνωστες πτυχές των μοναστηριών που μόνο θετικά μπορούν να μας προσφέρουν. Ήδη εδώ και μερικά χρόνια ο θρησκευτικός τουρισμός έχει μεγάλη ανάπτυξη. Είναι ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στους ιερούς αυτούς τόπους, να γνωρίσουμε την προσφορά τους και να γίνουν βοήθεια και παρηγοριά στον προσωπικό αγώνα που κάνει ο καθένας μας.

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε περιεκτικοί και ουσιαστικοί στα άρθρα για τα μοναστήρια και φυσικά για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση ή ενημέρωση θα αναφέρονται οι πηγές ή μπορείτε να επικοινωνείτε με τον συντάκτη.

Όποιος θα ήθελε να γράψει άρθρο για κάποια Ιερά Μονή που δεν έχουμε δημοσιεύσει, μπορεί να επικοινωνεί στο mail adonisgk@yahoo.gr προκειμένου να γίνει post από τον ίδιο αν το επιθυμεί.

Advertisements